Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z otrębami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31257
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31257
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Cukinię umyj, paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż warzywa, podduś.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu, wsyp otręby owsiane, wymieszaj. Masę wylej na warzywa. Przykryj, smaż do momentu, aż masa się zetnie. Pokrywkę zdejmij. Spód omletu lekko podważ.
Patelnię przykryj dużym talerzem, odwróć. Na wierzchu ułóż pokrojonego pomidora i posyp kiełkami brokuła.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie