Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z otrębami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Cukinię umyj, paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż warzywa, podduś.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu, wsyp otręby owsiane, wymieszaj. Masę wylej na warzywa. Przykryj, smaż do momentu, aż masa się zetnie. Pokrywkę zdejmij. Spód omletu lekko podważ.
Patelnię przykryj dużym talerzem, odwróć. Na wierzchu ułóż pokrojonego pomidora i posyp kiełkami brokuła.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie