Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z otrębami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Składniki
Cukinię umyj, paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż warzywa, podduś.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu, wsyp otręby owsiane, wymieszaj. Masę wylej na warzywa. Przykryj, smaż do momentu, aż masa się zetnie. Pokrywkę zdejmij. Spód omletu lekko podważ.
Patelnię przykryj dużym talerzem, odwróć. Na wierzchu ułóż pokrojonego pomidora i posyp kiełkami brokuła.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie