Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z otrębami"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5350
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34494
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2148
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5350
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34494
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2148
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Składniki
Cukinię umyj, paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż warzywa, podduś.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu, wsyp otręby owsiane, wymieszaj. Masę wylej na warzywa. Przykryj, smaż do momentu, aż masa się zetnie. Pokrywkę zdejmij. Spód omletu lekko podważ.
Patelnię przykryj dużym talerzem, odwróć. Na wierzchu ułóż pokrojonego pomidora i posyp kiełkami brokuła.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie