Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orientalny smak kurczaka"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Oprósz solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, po czym włóż mięso na godzinę do lodówki.
Ugotuj kurczaka w garnku do gotowania na parze.
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i potnij w małą kostkę. Zeszklij na oliwie z poszatkowaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj pokrojone pomidory, koncentrat oraz przyprawy. Duś całość ok. 15 minut.
Rozłóż warzywa z sosem na ugotowanym ryżu. Na wierzchu umieść kurczaka. Danie posyp natką.
40 min, stopień trudności: średnie, kalorie: 290.Źródło: Super TV