Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orientalny smak kurczaka"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 53
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 53
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Oprósz solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, po czym włóż mięso na godzinę do lodówki.
Ugotuj kurczaka w garnku do gotowania na parze.
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i potnij w małą kostkę. Zeszklij na oliwie z poszatkowaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj pokrojone pomidory, koncentrat oraz przyprawy. Duś całość ok. 15 minut.
Rozłóż warzywa z sosem na ugotowanym ryżu. Na wierzchu umieść kurczaka. Danie posyp natką.
40 min, stopień trudności: średnie, kalorie: 290.Źródło: Super TV