Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Oscypek z patelni z żurawiną"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Jajka umyć, rozbić, rozkłócić, doprawić.
Sery pokroić w dość grube krążki. Każdy zamoczyć w jajku, dokładnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych, smażyć na złoto w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu warto krążki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Oscypki podawać gorące od razu po usmażeniu, z kleksem z konfitury żurawinowej.Źródło: Twoje Imperium