Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykłe danie tureckie, które przeniesie Cię w krainę Orientu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1546
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231953
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1546
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231953
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Składniki
Mięso z kurczaka, wieprzowinę oraz namoczoną uprzednio bułkę dwukrotnie zemleć. Do masy mięsnej dodać jajka, posiekaną pietruszkę przeciśnięty przez praskę czosnek, mleko, sól, pieprz, paprykę oraz przyprawę do zup. Dobrze wyrobić.
Z przygotowanej masy formować wilgotnymi dłońmi wałeczki wielkości kopytek. Użyć kebaby w żaroodpornym naczyniu, przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić na ok 10 minut do piekarnika. nie dopuścić, by kebaby przypiekły się, lepiej, żeby dusiły się we własnym sosie.
Po uduszeniu kebaby ostudzić, ułożyć w pojemniku, wyłożonym folią aluminiową. W kebaby można wkłuwać wykałaczki, udekorować je warzywami, np. pokrojoną rzodkiewką, świeżymi ziołami, sałatą.