Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam kawałek świeżego boczku od zaprzyjaźnionego gospodarza. Usmażyłam pyszną otopę. Potrawa ta nazywana jest różnie w innych regionach kraju np. tuszonka lub świeżonka.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19764
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2902
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19764
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2902
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Boczek kroję w plastry. Układam i smażę na dużej, głębokiej z grubym dnem patelni. Podczas smażenia plastry boczku obracam, aby równomiernie się zrumieniły. Do usmażonego boczku dodaję cebulę pokrojoną w półplasterki. Smażę pod przykryciem, aż cebula będzie miękka. Solę i pieprzę do smaku.
Usmażoną otopę podaję ze świeżym domowym chlebem.