Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam kawałek świeżego boczku od zaprzyjaźnionego gospodarza. Usmażyłam pyszną otopę. Potrawa ta nazywana jest różnie w innych regionach kraju np. tuszonka lub świeżonka.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1579
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3024
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1107
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1881
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1579
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3024
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1107
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1881
Składniki
Boczek kroję w plastry. Układam i smażę na dużej, głębokiej z grubym dnem patelni. Podczas smażenia plastry boczku obracam, aby równomiernie się zrumieniły. Do usmażonego boczku dodaję cebulę pokrojoną w półplasterki. Smażę pod przykryciem, aż cebula będzie miękka. Solę i pieprzę do smaku.
Usmażoną otopę podaję ze świeżym domowym chlebem.