Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam kawałek świeżego boczku od zaprzyjaźnionego gospodarza. Usmażyłam pyszną otopę. Potrawa ta nazywana jest różnie w innych regionach kraju np. tuszonka lub świeżonka.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 673
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 411
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3259
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4085
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 673
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 411
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3259
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4085
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 859
Składniki
Boczek kroję w plastry. Układam i smażę na dużej, głębokiej z grubym dnem patelni. Podczas smażenia plastry boczku obracam, aby równomiernie się zrumieniły. Do usmażonego boczku dodaję cebulę pokrojoną w półplasterki. Smażę pod przykryciem, aż cebula będzie miękka. Solę i pieprzę do smaku.
Usmażoną otopę podaję ze świeżym domowym chlebem.