Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm, pewnie żaden szanujący się Meksykanin nie nazwałby placka z otrębów i owsianki tortillą, ale cóż... my zdrowo się odżywiający musimy sobie radzić z "uzdrawianiem" fast foodów ; )
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Składniki
Z białek ubijamy pianę.
Do białek dodajemy otręby i płatki owsiane i mieszamy wszystko razem. W razie potrzeby dodajemy wodę, aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego.
Doprawiamy ciasto ziołami i pieprzem, po czym wlewamy na wysmarowaną cienko oliwą z oliwek patelnię. Smażymy z obydwóch stron na rumiano (trzeba bardzo uważać przy przewracaniu placka na drugą stronę, bo jest strasznie delikatny).
Wykładamy na talerz i układamy na tortilli co nam się podoba :) Powinno się ją jeszcze zawinąć w rulonik, ale niestety moja była za mała do ilości farszu :)