Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm, pewnie żaden szanujący się Meksykanin nie nazwałby placka z otrębów i owsianki tortillą, ale cóż... my zdrowo się odżywiający musimy sobie radzić z "uzdrawianiem" fast foodów ; )
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 929
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 929
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Z białek ubijamy pianę.
Do białek dodajemy otręby i płatki owsiane i mieszamy wszystko razem. W razie potrzeby dodajemy wodę, aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego.
Doprawiamy ciasto ziołami i pieprzem, po czym wlewamy na wysmarowaną cienko oliwą z oliwek patelnię. Smażymy z obydwóch stron na rumiano (trzeba bardzo uważać przy przewracaniu placka na drugą stronę, bo jest strasznie delikatny).
Wykładamy na talerz i układamy na tortilli co nam się podoba :) Powinno się ją jeszcze zawinąć w rulonik, ale niestety moja była za mała do ilości farszu :)