Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 376
Dodano: 05.05.2011
Odsłon: 2659
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Z białek ubijamy pianę.
Do białek dodajemy otręby i płatki owsiane i mieszamy wszystko razem. W razie potrzeby dodajemy wodę, aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego.
Doprawiamy ciasto ziołami i pieprzem, po czym wlewamy na wysmarowaną cienko oliwą z oliwek patelnię. Smażymy z obydwóch stron na rumiano (trzeba bardzo uważać przy przewracaniu placka na drugą stronę, bo jest strasznie delikatny).
Wykładamy na talerz i układamy na tortilli co nam się podoba :) Powinno się ją jeszcze zawinąć w rulonik, ale niestety moja była za mała do ilości farszu :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kathleen 05 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Jutro robię taką tortillę! U Ciebie, jak zwykle, smacznie, zdrowo, z polotem, i z humorem. I fajna nowa fotka jako awatar:)7 Kto głosował? | Odpowiedz