Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ozorki w sosie piernikowym"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Składniki
Ozorki umyj i sparz wrzątkiem. Włóż je do wywaru, przygotowanego wcześniej na włoszczyźnie i gotuj do miękkości.
Mięso wyjmij, zawartość garnka przecedź.
Z mąki i masła zrób zasmażkę, dolej 2 szklanki wywaru i doprowadź do wrzenia. Dodaj goździki, miód, przyprawę korzenną, wino, migdały oraz rodzynki.
Podgrzej w sosie obrane ze skóry i pokrojone ozorki.Źródło: Kurier TV