Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ozorki w sosie piernikowym"
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 128
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 148
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 155
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 38
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 46
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 128
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 148
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 155
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 38
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 46
Składniki
Ozorki umyj i sparz wrzątkiem. Włóż je do wywaru, przygotowanego wcześniej na włoszczyźnie i gotuj do miękkości.
Mięso wyjmij, zawartość garnka przecedź.
Z mąki i masła zrób zasmażkę, dolej 2 szklanki wywaru i doprowadź do wrzenia. Dodaj goździki, miód, przyprawę korzenną, wino, migdały oraz rodzynki.
Podgrzej w sosie obrane ze skóry i pokrojone ozorki.Źródło: Kurier TV