Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ozorki w sosie piernikowym"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 940
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 940
Składniki
Ozorki umyj i sparz wrzątkiem. Włóż je do wywaru, przygotowanego wcześniej na włoszczyźnie i gotuj do miękkości.
Mięso wyjmij, zawartość garnka przecedź.
Z mąki i masła zrób zasmażkę, dolej 2 szklanki wywaru i doprowadź do wrzenia. Dodaj goździki, miód, przyprawę korzenną, wino, migdały oraz rodzynki.
Podgrzej w sosie obrane ze skóry i pokrojone ozorki.Źródło: Kurier TV