Dania główne Przepis na:
Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915
Dodano: 12.08.2010
Odsłon: 7
Składniki
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g)
- 500 g świeżego szpinaku
- 150 g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C. Czosnek drobno posiekaj, wrzuć go na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, po chwili dodaj umyty szpinak i smaż ok. 2–3 minut, aż straci objętość.
-
Przełóż całość na sitko i odsącz nadmiar wody. Szpinak przełóż do miski, dodaj fetę, wymieszaj, dopraw. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty. Na każdy połóż 1–2 łyżki farszu, kwadrat złóż na pół i zlep boki. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz ok. 20 minut.
Źródło: Show
Komentarze do przepisu (0)