Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem"
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 37
Polecam.
Odsłon: 2611
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 272
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 31
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 37
Polecam.
Odsłon: 2611
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 272
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 31
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C. Czosnek drobno posiekaj, wrzuć go na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, po chwili dodaj umyty szpinak i smaż ok. 2–3 minut, aż straci objętość.
Przełóż całość na sitko i odsącz nadmiar wody. Szpinak przełóż do miski, dodaj fetę, wymieszaj, dopraw. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty. Na każdy połóż 1–2 łyżki farszu, kwadrat złóż na pół i zlep boki. Ciasto posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz ok. 20 minut.Źródło: Show