Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13247
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5522
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13247
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5522
Składniki
Na patelni na oliwie podsmaż chorizo. Dodaj udka, zrumień, zdejmij. Obsmaż posiekaną cebulkę i paprykę. Dodaj ryż, smaż, aż się zeszkli.
Do ciepłego bulionu dodaj szafran. Zalej ryż. Zmniejsz ogień, gotuj, nie mieszając, 20 min.
Gdy ryż wchłonie większość płynu, dołóż mięso i owoce morza. Po 20 min wyłącz, przykryj na 15 min (owoce morza „dojdą”). Podaj z ćwiartkami cytryny.Źródło: Świat kobiety