Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Na patelni na oliwie podsmaż chorizo. Dodaj udka, zrumień, zdejmij. Obsmaż posiekaną cebulkę i paprykę. Dodaj ryż, smaż, aż się zeszkli.
Do ciepłego bulionu dodaj szafran. Zalej ryż. Zmniejsz ogień, gotuj, nie mieszając, 20 min.
Gdy ryż wchłonie większość płynu, dołóż mięso i owoce morza. Po 20 min wyłącz, przykryj na 15 min (owoce morza „dojdą”). Podaj z ćwiartkami cytryny.Źródło: Świat kobiety