Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paella z ryżem i kurczakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Papryki dokładnie oczyścić z nasion, miąższ pokroić w paski. Cebule pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju. Pałeczki z kurczaka umyć, osuszyć, posypać pieprzem i solą, kłaść na gorącym oleju, obsmażyć na złoty kolor.
Do kurczaka dodać cebulę, czosnek i chwilę podsmażyć. Dorzucić kawałki papryki. Do podsmażonych pałeczek z warzywami wsypać ryż, kurkumę, sól, pieprz, dolać gorący bulion. Gotować, aż ryż wchłonie prawie cały płyn.
Dziesięć minut przed końcem dodać groszek i gotować, aż groszek będzie miękki. Boczek pokroić w słupki i usmażyć na rumiano na pozostałych 2 łyżkach oleju i obłożyć nim paellę.
ok. 75 minut
<strong>Superrada</strong>
Hiszpańską paellę podaje się w naczyniu, w którym była przygotowywana i spożywa wprost z niego. Najczęściej jest to metalowa patelnia z dwoma uchwytami.Źródło: Twoje Imperium