Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszanka majonezu, ketchupu i powideł okazała się strzałem w dziesiątkę. Mięso bardzo smaczne. Sos i pikantny i słodki. Wystarczy kilka chwil i danie gotowe. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8536
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8536
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Oczyszczone, umyte, osuszone mięso oprószyć solą i włożyć do worka pieczeniowego. Dodać majonez, ketchup, powidła, musztardę, miód, pokrojony w cienkie plasterki ząbek czosnku, paprykę wędzoną, garść śliwek suszonych. Dokładnie pomasować woreczek po wierzchu. Szczelnie zamknąć zaciskiem. Umieścić w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 min. Na koniec przeciąć woreczek i wyłożyć zawartość do naczynia w którym piekło się mięso. Wstawić jeszcze na 10 min, żeby mięso się przyrumieniło. Podawać gorące. Smacznego.