Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste paluszki rybne z dorsza z sosem jogurtowym
Artykuł sponsorowany
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22185
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 63
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 98
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 230
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22185
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 63
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 98
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 230
Składniki
Jajka, panierkę panko lub bułkę tartą wymieszaną z oliwą oraz solą i mąkę umieścić na trzech osobnych talerzach.
Dorsza pokroić na paski o szerokości 2 cm. Obtaczać kawałki ryby w mące, maczać w jajku, a następnie w panierce panko lub bułce tartej, wymieszanej z przyprawami. Na koniec lekko strzepnąć aby pozbyć się ewentualnego nadmiaru panierki.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 200 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć paluszki rybne. Ustawić czas na 10 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
W międzyczasie przygotować sos jogurtowy: wszystkie składniki wymieszać, schłodzić w lodówce.
Podawać na ciepło z sosem jogurtowym i ulubionymi dodatkami np.: frytkami