Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste paluszki rybne z dorsza z sosem jogurtowym
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1415
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 37
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1087
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 448
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1415
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 37
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1087
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 448
Składniki
Jajka, panierkę panko lub bułkę tartą wymieszaną z oliwą oraz solą i mąkę umieścić na trzech osobnych talerzach.
Dorsza pokroić na paski o szerokości 2 cm. Obtaczać kawałki ryby w mące, maczać w jajku, a następnie w panierce panko lub bułce tartej, wymieszanej z przyprawami. Na koniec lekko strzepnąć aby pozbyć się ewentualnego nadmiaru panierki.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 200 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć paluszki rybne. Ustawić czas na 10 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
W międzyczasie przygotować sos jogurtowy: wszystkie składniki wymieszać, schłodzić w lodówce.
Podawać na ciepło z sosem jogurtowym i ulubionymi dodatkami np.: frytkami