Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pampuchy z mięsem"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7991
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 677
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7991
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 677
Składniki
Zagnieć drożdżowe ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Ugotuj mięso. Zmiel, dodaj jajko. Przypraw. Z ciasta odrywaj małe porcje. Uformuj placuszki. Nałóż trochę farszu. Zlep brzegi. Odstaw, aby wyrosły.
Zagotuj wodę w szerokim garnku. Nakryj gazą. Ułóż pampuchy, nakryj szczelnie miską. Paruj 15 minut. Podaj z sosem lub smażoną na maśle cebulką.Źródło: Takie jest życie