Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panga z duszonymi porami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny i posól. Pory oczyść, pokrój w talarki i podduś na maśle. Posiekaj koperek i natkę. Wymieszaj z porami. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Rybę usmaż na rozgrzanym oleju. Ułóż na porach. Śmietanę wymieszaj z musztardą, mąką, solą i pieprzem. Zalej ryby sosem i piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV