Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panga ze szparagami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop cytryną i odstaw na 30 minut do lodówki. Szparagi oczyść i pokrój. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku z wyciśniętym sokiem z połowy cytryny i łyżeczką cukru.
Na oleju z dodatkiem masła usmaż rybę na złoty kolor, odstaw w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów.
Całość przesmaż, zalej białym winem i zagotuj. Dodaj śmietanę i gotuj, aż zgęstnieje, wsyp zioła i doprowadź do wrzenia.
Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów.Źródło: Na żywo