Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1769
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8320
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 730
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253154
Polecam.
Odsłon: 1412
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1769
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8320
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 730
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253154
Polecam.
Odsłon: 1412
Składniki
Paprykę wydrążamy. Bakłażan w 1x1 cm kostkę kroimy. Cebulę i czosnek w drobną kostkę kroimy.
*Bardzo mocno w garnku rozgrzewamy olej.Dodajemy do niego bakłażany,które szybko smażymy. Następnie dodajemy cebulę i czosnek a na koniec ryż. *Pomidory w dużą kostkę kroimy. Dodajemy do ryżu. Dolewamy rosołu i na małym ogniu (ok 10 minut) gotujemy, następnie zostawiamy bez gotowania przez 5 minut az ryz napęcznieje.
*Pietruszkę kroimy i dodajemy do farszu, a farsz nakładamy do papryk. *Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok 40 minut