Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka po meksykańsku

Papryka po meksykańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 788

Dodano:

Odsłon: 1906

Kuchnia wegetariańska

Składniki

  • 4 duże papryki
  • 1 mały bakłażan
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy
  • 130 g ryżu (okrągłego np do risotto)
  • 350 g pomidorów
  • 400 ml rosołu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka chilli
  • pietruszka.
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę wydrążamy. Bakłażan w 1x1 cm kostkę kroimy. Cebulę i czosnek w drobną kostkę kroimy.

  2. *Bardzo mocno w garnku rozgrzewamy olej.Dodajemy do niego bakłażany,które szybko smażymy. Następnie dodajemy cebulę i czosnek a na koniec ryż.
    *Pomidory w dużą kostkę kroimy. Dodajemy do ryżu. Dolewamy rosołu i na małym ogniu (ok 10 minut) gotujemy, następnie zostawiamy bez gotowania przez 5 minut az ryz napęcznieje.

  3. *Pietruszkę kroimy i dodajemy do farszu, a farsz nakładamy do papryk.
    *Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok 40 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń