Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 172
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 130
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 66
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 172
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 130
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 66
Składniki
Paprykę wydrążamy. Bakłażan w 1x1 cm kostkę kroimy. Cebulę i czosnek w drobną kostkę kroimy.
*Bardzo mocno w garnku rozgrzewamy olej.Dodajemy do niego bakłażany,które szybko smażymy. Następnie dodajemy cebulę i czosnek a na koniec ryż. *Pomidory w dużą kostkę kroimy. Dodajemy do ryżu. Dolewamy rosołu i na małym ogniu (ok 10 minut) gotujemy, następnie zostawiamy bez gotowania przez 5 minut az ryz napęcznieje.
*Pietruszkę kroimy i dodajemy do farszu, a farsz nakładamy do papryk. *Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok 40 minut