Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1093
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 167
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4239
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1093
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 167
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4239
Składniki
Paprykę wydrążamy. Bakłażan w 1x1 cm kostkę kroimy. Cebulę i czosnek w drobną kostkę kroimy.
*Bardzo mocno w garnku rozgrzewamy olej.Dodajemy do niego bakłażany,które szybko smażymy. Następnie dodajemy cebulę i czosnek a na koniec ryż. *Pomidory w dużą kostkę kroimy. Dodajemy do ryżu. Dolewamy rosołu i na małym ogniu (ok 10 minut) gotujemy, następnie zostawiamy bez gotowania przez 5 minut az ryz napęcznieje.
*Pietruszkę kroimy i dodajemy do farszu, a farsz nakładamy do papryk. *Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok 40 minut