Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paprykarz z białym sosem"
Z cyklu "Słynne kobiety "... Dziś Ophelia ze sztuki William'a Sheakespear'a...
Odsłon: 46
Najprostszy przepis na pesto z czosnku niedźwiedziego. Tylko podstawowe skła...
Odsłon: 36
Pyszne racuszki z dodatkiem w postaci rabarbaru to wiosenne danie, które smak...
Odsłon: 1281
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 29
Z cyklu "Słynne kobiety "... Dziś Ophelia ze sztuki William'a Sheakespear'a...
Odsłon: 46
Najprostszy przepis na pesto z czosnku niedźwiedziego. Tylko podstawowe skła...
Odsłon: 36
Pyszne racuszki z dodatkiem w postaci rabarbaru to wiosenne danie, które smak...
Odsłon: 1281
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 29
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj i osusz. Pokrój w kostkę lub grubsze paski. Wlej sos sojowy, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Przemieszaj. Cebule obierz, pokrój na cząstki. W rondlu rozgrzej olej i wrzuć mięso. Gdy już zetnie się wierzchnia skórka, dodaj cebule.
Wsyp wędzoną paprykę, listki i ziele. Podlej 1/2 szkl. bulionu i duś pod przykryciem 30 minut. Następnie dodaj marynowaną paprykę, pomidory i rodzynki. Wymieszaj i duś kolejne 10-12 minut. Wyjmij listki laurowe i ziele angielskie. Trzymaj w cieple.
Zrób sos: wymieszaj śmietanę z czosnkiem, pieprzem i octem. Porcje paprykarza wyłóż na głębokie talerze, każdą polej łyżką białego sosu. Resztę podaj w osobnym dzbanuszku. Przed samym podaniem paprykarz posyp zieleniną.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
Dania główne
Ligawa wolowa w sosie winno - warzywnym.
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 674
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 29