Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paprykarz z białym sosem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj i osusz. Pokrój w kostkę lub grubsze paski. Wlej sos sojowy, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Przemieszaj. Cebule obierz, pokrój na cząstki. W rondlu rozgrzej olej i wrzuć mięso. Gdy już zetnie się wierzchnia skórka, dodaj cebule.
Wsyp wędzoną paprykę, listki i ziele. Podlej 1/2 szkl. bulionu i duś pod przykryciem 30 minut. Następnie dodaj marynowaną paprykę, pomidory i rodzynki. Wymieszaj i duś kolejne 10-12 minut. Wyjmij listki laurowe i ziele angielskie. Trzymaj w cieple.
Zrób sos: wymieszaj śmietanę z czosnkiem, pieprzem i octem. Porcje paprykarza wyłóż na głębokie talerze, każdą polej łyżką białego sosu. Resztę podaj w osobnym dzbanuszku. Przed samym podaniem paprykarz posyp zieleniną.Źródło: Naj