Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone, faszerowane mięsem mielonym z ryżem i kurkami papryki.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7299
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1785
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70459
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7299
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1785
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70459
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. Mięso i kurki podsmażamy na 2 łyżkach oleju do przyrumienienia. Podsmażone mięso studzimy. Do ostudzonego mięsa dodajemy ryż i połowę startego sera.
Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne. Górnych części papryk nie wyrzucamy.
Papryki faszerujemy i układamy je w naczyniu żaroodpornym, obok układamy odcięte góry z papryk, na dno wlewamy odrobinę wody.
Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni Celsjusza i pieczemy około 60 minut.
Po 50 minutach pieczenia, papryki posypujemy pozostałym serem.
Upieczone papryki przykrywamy odciętymi górami.
Podajemy gorące. Smacznego!!!