Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone, faszerowane mięsem mielonym z ryżem i kurkami papryki.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1781
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8337
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253250
Polecam.
Odsłon: 1425
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1781
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8337
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253250
Polecam.
Odsłon: 1425
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. Mięso i kurki podsmażamy na 2 łyżkach oleju do przyrumienienia. Podsmażone mięso studzimy. Do ostudzonego mięsa dodajemy ryż i połowę startego sera.
Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne. Górnych części papryk nie wyrzucamy.
Papryki faszerujemy i układamy je w naczyniu żaroodpornym, obok układamy odcięte góry z papryk, na dno wlewamy odrobinę wody.
Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni Celsjusza i pieczemy około 60 minut.
Po 50 minutach pieczenia, papryki posypujemy pozostałym serem.
Upieczone papryki przykrywamy odciętymi górami.
Podajemy gorące. Smacznego!!!