Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane papryki z mięsno-kaszowym wkładem
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29725
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19378
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1026
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29725
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19378
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1026
Składniki
Cebule obieramy i drobno siekamy w kostkę. Wrzucamy je na rozgrzaną, polaną oliwą z oliwek patelnię. Gdy się zeszklą, dodajemy mięso mielone. Smażymy do czasu, aż mięso zmieni kolor. Przekładamy to do dużej miski.
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na patelni, aby się zarumieniły. Przekładamy je do miski z mięsem i cebulą.
Do miski z przesmażonymi składnikami dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną i całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem granulowanym. Przecier pomidorowy rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do miski z farszem. Zawartość miski dokładnie mieszamy.
Papryki dokładnie myjemy. Z każdej odkrawamy czubek i wydrążamy środek. Do papryk wkładamy farsz i przykrywamy je odkrojonym czubkiem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody i dodajemy pół łyżeczki przecieru pomidorowego. Dokładnie mieszamy to. Do naczynia przekładamy wszystkie papryki. Wkładamy je do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40-50 min.