Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane papryki z mięsno-kaszowym wkładem
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 395
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3707
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 395
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3707
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Składniki
Cebule obieramy i drobno siekamy w kostkę. Wrzucamy je na rozgrzaną, polaną oliwą z oliwek patelnię. Gdy się zeszklą, dodajemy mięso mielone. Smażymy do czasu, aż mięso zmieni kolor. Przekładamy to do dużej miski.
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na patelni, aby się zarumieniły. Przekładamy je do miski z mięsem i cebulą.
Do miski z przesmażonymi składnikami dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną i całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem granulowanym. Przecier pomidorowy rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do miski z farszem. Zawartość miski dokładnie mieszamy.
Papryki dokładnie myjemy. Z każdej odkrawamy czubek i wydrążamy środek. Do papryk wkładamy farsz i przykrywamy je odkrojonym czubkiem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody i dodajemy pół łyżeczki przecieru pomidorowego. Dokładnie mieszamy to. Do naczynia przekładamy wszystkie papryki. Wkładamy je do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40-50 min.