Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane papryki z mięsno-kaszowym wkładem
Szybka i prosta sałatka z indykiem idealna na spotkanie towarzyskie, kolację...
Odsłon: 70
Przeważnie żeberka są robione z grilla lub na słodko w miodzie. Ja dzisiaj pr...
Odsłon: 140
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 2488
Szybka i prosta sałatka z indykiem idealna na spotkanie towarzyskie, kolację...
Odsłon: 70
Przeważnie żeberka są robione z grilla lub na słodko w miodzie. Ja dzisiaj pr...
Odsłon: 140
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 2488
Składniki
Cebule obieramy i drobno siekamy w kostkę. Wrzucamy je na rozgrzaną, polaną oliwą z oliwek patelnię. Gdy się zeszklą, dodajemy mięso mielone. Smażymy do czasu, aż mięso zmieni kolor. Przekładamy to do dużej miski.
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na patelni, aby się zarumieniły. Przekładamy je do miski z mięsem i cebulą.
Do miski z przesmażonymi składnikami dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną i całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem granulowanym. Przecier pomidorowy rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do miski z farszem. Zawartość miski dokładnie mieszamy.
Papryki dokładnie myjemy. Z każdej odkrawamy czubek i wydrążamy środek. Do papryk wkładamy farsz i przykrywamy je odkrojonym czubkiem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody i dodajemy pół łyżeczki przecieru pomidorowego. Dokładnie mieszamy to. Do naczynia przekładamy wszystkie papryki. Wkładamy je do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40-50 min.