Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane papryki z mięsno-kaszowym wkładem
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35845
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1248
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1773
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35845
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1248
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1773
        
        
                Składniki
Cebule obieramy i drobno siekamy w kostkę. Wrzucamy je na rozgrzaną, polaną oliwą z oliwek patelnię. Gdy się zeszklą, dodajemy mięso mielone. Smażymy do czasu, aż mięso zmieni kolor. Przekładamy to do dużej miski.
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na patelni, aby się zarumieniły. Przekładamy je do miski z mięsem i cebulą.
Do miski z przesmażonymi składnikami dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną i całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem granulowanym. Przecier pomidorowy rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do miski z farszem. Zawartość miski dokładnie mieszamy.
Papryki dokładnie myjemy. Z każdej odkrawamy czubek i wydrążamy środek. Do papryk wkładamy farsz i przykrywamy je odkrojonym czubkiem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody i dodajemy pół łyżeczki przecieru pomidorowego. Dokładnie mieszamy to. Do naczynia przekładamy wszystkie papryki. Wkładamy je do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40-50 min.