Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad bez mięsa. Faszerowane papryki, ale tym razem z podłużnych papryk. Zaletą jest czas... przygotowanie zajęło tyle, ile gotował się ryż, czyli 20 minut, potem do piekarnika i obiadek gotowy. Poniższy przepis wystarczy dla 3-4 osób:
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 86
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 86
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Papryki przekroić wzdłuż, umyć i usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, dodać pokruszony ser pleśniowy i dalej smażyć. Na koniec doprawić do smaku. Do usmażonych pieczarek dodać ugotowany ryż i posiekany koperek z pietruszką. Wszystko dokładnie wymieszać.
Formę wysmarować olejem. Papryki faszerować ryżem i układać na blasze. Następnie posypać je tartym serem. Formę przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 25 minut, następnie folię zdjąć i jeszcze dopiekać przez ok. 15 minut do zrumienienia sera. SMACZNEGO!!!