Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad bez mięsa. Faszerowane papryki, ale tym razem z podłużnych papryk. Zaletą jest czas... przygotowanie zajęło tyle, ile gotował się ryż, czyli 20 minut, potem do piekarnika i obiadek gotowy. Poniższy przepis wystarczy dla 3-4 osób:
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1323
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4150
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1117
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1323
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4150
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1117
Składniki
Papryki przekroić wzdłuż, umyć i usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, dodać pokruszony ser pleśniowy i dalej smażyć. Na koniec doprawić do smaku. Do usmażonych pieczarek dodać ugotowany ryż i posiekany koperek z pietruszką. Wszystko dokładnie wymieszać.
Formę wysmarować olejem. Papryki faszerować ryżem i układać na blasze. Następnie posypać je tartym serem. Formę przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 25 minut, następnie folię zdjąć i jeszcze dopiekać przez ok. 15 minut do zrumienienia sera. SMACZNEGO!!!