Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paprykowy chłodnik"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 678
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 678
Składniki
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w niezbyt dużą kostkę. Trzy łyżki zmieszanych kostek papryki odkładamy do dekoracji. Resztę wrzucamy do garnka i razem z obranymi, pokrojonymi w kostkę ziemniakami i marchewką zalewamy wywarem i gotujemy 15 minut.
Warzywa razem z wywarem miksujemy, zalewamy sokiem z pomarańczy, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i curry.
Zupę chłodzimy. Starty korzeń imbiru mieszamy z jogurtem, wlewamy do chłodnika. Przed podaniem dekorujemy odłożoną papryką, piórkami czerwonej cebuli i pokrojoną w słupki cebulką dymką.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 96 kcal, białko 5,1 g, tłuszcz 2,2 g, węglowodany 10 g
Chłodnik można zrobić na mięsnym wywarze.Źródło: Rewia