Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Parówki w cieście naleśnikowym"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Parówki obieram z osłonek robię nacięcie i w środek wkładam kawałki żółtego sera. Z mąki, mleka, jajka, soli robię ciasto naleśnikowe, maczam w nim całe parówki i kładę od razu na rozgrzany tłuszcz.
Smażę na złoty kolor, po czym wkładam do naczynia i zapiekam w piekarniku 20 minut w 200oC, by nabrały chrupkości, a ser dobrze się rozpuścił.
Dorota podpowiada : Takie parówki najlepiej smakują z sezonową sałatką z pomidorów, ogórków, cebuli, papryki, rzodkiewki, sałaty lodowej doprawionej sosem, posypanej pokrojonym szczypiorem oraz koperkiem.
To danie jest smaczne i nieskomplikowane. Dorota Jasiak z KoninaŹródło: Kobieta i życie