Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Parówki w cieście naleśnikowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34600
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34600
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Składniki
Parówki obieram z osłonek robię nacięcie i w środek wkładam kawałki żółtego sera. Z mąki, mleka, jajka, soli robię ciasto naleśnikowe, maczam w nim całe parówki i kładę od razu na rozgrzany tłuszcz.
Smażę na złoty kolor, po czym wkładam do naczynia i zapiekam w piekarniku 20 minut w 200oC, by nabrały chrupkości, a ser dobrze się rozpuścił.
Dorota podpowiada : Takie parówki najlepiej smakują z sezonową sałatką z pomidorów, ogórków, cebuli, papryki, rzodkiewki, sałaty lodowej doprawionej sosem, posypanej pokrojonym szczypiorem oraz koperkiem.
To danie jest smaczne i nieskomplikowane. Dorota Jasiak z KoninaŹródło: Kobieta i życie