Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Parówki w cieście naleśnikowym"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 331
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 331
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 658
Składniki
Parówki obieram z osłonek robię nacięcie i w środek wkładam kawałki żółtego sera. Z mąki, mleka, jajka, soli robię ciasto naleśnikowe, maczam w nim całe parówki i kładę od razu na rozgrzany tłuszcz.
Smażę na złoty kolor, po czym wkładam do naczynia i zapiekam w piekarniku 20 minut w 200oC, by nabrały chrupkości, a ser dobrze się rozpuścił.
Dorota podpowiada : Takie parówki najlepiej smakują z sezonową sałatką z pomidorów, ogórków, cebuli, papryki, rzodkiewki, sałaty lodowej doprawionej sosem, posypanej pokrojonym szczypiorem oraz koperkiem.
To danie jest smaczne i nieskomplikowane. Dorota Jasiak z KoninaŹródło: Kobieta i życie