Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parzony szczaw do słoików"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 427
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 427
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Składniki
Sposób przygotowania znany w moim domu od pokoleń. Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Szczaw dobrze oczyść, oderwij łodyżki. Pokrój na ok. półtora cm kawałki. Zagotuj wodę z solą. Partiami wrzucaj szczaw (szczaw zmniejsza objętość pod wpływem temperatury). Nie gotuj go, tylko sparz, by stracił objętość.
Gorący szczaw przełóż do słoiczków, do każdego dodaj po malutkim kawałeczku smalcu lub łyżce oleju. Gorące słoiki zakręć, odstaw do góry dnem, by ostygły.
Czas przygotowania 15 min, ilość słoików po 250 ml 5, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie