Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta do chleba z soczewicy"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Soczewicę ugotuj do miękkości (może nawet zacząć się rozpadać). Pokrojone cebule podsmaż na oleju. Do cebuli dodaj obrane lub dokładnie umyte pieczarki i smaż, aż zmiękną. Pod koniec smażenia dodaj imbir (mielony lub świeży), czosnek przeciśnięty przez praskę.
Połącz jeszcze ciepłą soczewicę z zawartością patelni i zblenduj. Dodaj czarnuszkę i ewentualnie majeranek. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym pieczywie (możesz dodatkowo posypać czarnuszką).Źródło: Świat kobiety