Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta śledziowa po żydowsku"
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 95
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2156
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 999
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 95
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2156
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 999
Składniki
Pokrój bardzo drobno śledzie, wcześniej wypłukane i dobrze odsączone na sitku. Obierz cebulę i jabłko ze skórki, drobno posiekaj. Połącz w jednej misce. Dodaj 2 łyżki majonezu, wsyp garść pokrojonych rodzynek.
Przypraw całość solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dla smaku dodaj jeszcze kilka kropel octu winnego.
Wymieszaj, odstaw do schło dzenia do lodówki. Podawaj pastę śledziową na trójkątach z pumpernikla.Źródło: Olivia