Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta z kuskusem i tuńczykiem"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Kaszę kuskus zalewam wrzącą wodą 0,5 cm powyżej poziomu kaszy, mieszam i odstawiam na pięć minut, by na pęczniała i zmiękła. Jajka gotuję na twardo, obieram ze skorupek i drobno siekam.
Ogórki i paprykę kroję w drobną kostkę. Do miski przekładam ostudzony kuskus, dodaję jajka, ogórki, paprykę, posiekaną natkę, jogurt i tuńczyka odsączonego z zalewy. Przyprawiam do smaku i mieszam.
Bułkę przekrawam, smaruję ją pastą. Pastę można też przełożyć do słoiczka i zabrać razem z bułką do pracy albo do szkoły – jako drugie śniadanie.Źródło: Tina