Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta z kuskusem i tuńczykiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Kaszę kuskus zalewam wrzącą wodą 0,5 cm powyżej poziomu kaszy, mieszam i odstawiam na pięć minut, by na pęczniała i zmiękła. Jajka gotuję na twardo, obieram ze skorupek i drobno siekam.
Ogórki i paprykę kroję w drobną kostkę. Do miski przekładam ostudzony kuskus, dodaję jajka, ogórki, paprykę, posiekaną natkę, jogurt i tuńczyka odsączonego z zalewy. Przyprawiam do smaku i mieszam.
Bułkę przekrawam, smaruję ją pastą. Pastę można też przełożyć do słoiczka i zabrać razem z bułką do pracy albo do szkoły – jako drugie śniadanie.Źródło: Tina