Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z pietruszki na grzankach"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Namocz słonecznik w wodzie i odstaw na całą noc. Odsącz nasiona i dokładnie osusz. Możesz utrzeć w moździerzu lub zmiksować. Upraż siemię lniane na suchej, rozgrzanej patelni. Gdy ziarenka ściemnieją, wrzuć do słonecznikowej masy.
Posiekaj pietruszkę i wrzuć ją do miksera razem z oliwą i czosnkiem. Przypraw solą i dodaj wcześniej przygotowane nasiona siemienia i słonecznika. Całość zmiksuj na jednolitą masę.
Przełóż pastę do miski i włóż do lodówki, niech lekko się schłodzi. W tym czasie przygotuj grzanki z chleba.
<strong> ziół.</strong>
Do siekania ziół (zwłaszcza na drobno) użyj techniki zwanej rolowaniem, która pozwoli ci zrobić to bardzo szybko. Zwiń dokładnie pęczek pietruszki, posiekaj i gotowe.Źródło: Olivia