Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta ze śledzia wędzonego i marchwi"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 56
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 56
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Składniki
Umyj i obierz marchewki i pokrój w plasterki. Obierz czosnek. W rondlu zagotuj pół litra wody. Wrzucić do niej pokrojoną marchew oraz ząbek czosnku. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Po ugotowaniu odcedź marchew z czosnkiem, przelej zimną wodą i dokładnie osącz. 2. Usuń ze śledzi ości, skórę, a następnie podziel na kawałki. Zmiksuj marchewkę, śledzia i czosnek. W moździerzu rozdrobnij pieprz, dodaj go do pasty i całość dobrze wymieszaj, ugniatając widelcem. Przed podaniem przełóż pastę do glinianej miseczki. Na koniec dodaj trochę drobno posiekanego szczypiorku.Źródło: Olivia