Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki kruche"
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2061
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 316
Polecam.
Odsłon: 1995
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 698
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2061
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 316
Polecam.
Odsłon: 1995
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 698
Składniki
Farsz: soczewicę, łopatkę i kapustę oddzielnie ugotuj, odcedź. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Soczewicę i mięso zmiel. Dodaj kapustę i cebulę, wymieszaj, przypraw.
Ciasto: drożdże utrzyj ze śmietaną. Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj drożdże, małe jajko i sól, zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Rozwałkuj na grubość 1 cm. Ułóż farsz. Zlep, odwróć szwem do dołu, pokrój na skośne paski 5 cm. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp makiem. Piecz ok. 20 min w 180°C.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie