Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki kruche"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6277
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6277
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Farsz: soczewicę, łopatkę i kapustę oddzielnie ugotuj, odcedź. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Soczewicę i mięso zmiel. Dodaj kapustę i cebulę, wymieszaj, przypraw.
Ciasto: drożdże utrzyj ze śmietaną. Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj drożdże, małe jajko i sól, zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Rozwałkuj na grubość 1 cm. Ułóż farsz. Zlep, odwróć szwem do dołu, pokrój na skośne paski 5 cm. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp makiem. Piecz ok. 20 min w 180°C.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie