Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyk, ale warto do niego wracać, może jeszcze zdążycie zrobić na sylwestrową prywatkę
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2663
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2663
Składniki
1. mięso wraz z warzywami i przyprawami ugotować do miękkości, wystudzić, zemleć razem z warzywami, wywar wykorzystać do zrobienia barszczyku, 2. na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę, posiekać, dodać proszek do pieczenie, 1/2 łyżeczki soli, jajka, śmietanę, szybko zagnieść, odstawić do lodówki, 3. do zmielonego mięsa dodać jajka, bułkę, majeranek, sos sojowy, doprawić solą i pieprzem, wyrobić, 4. ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na grubość 1/2 cm, formując prostokąt, na jeden brzeg ułożyć wałek nadzienia, zawinąć ciasto, odkroić, tępym kantem noża zrobić kratkę, podzielić na paszteciki, z pozostałym ciastem postąpić tak samo, 5. paszteciki ułożyć na blasze, posmarować jajkiem, piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st ok 25 min. z podanych składników wychodzi ok 50 szt smacznego