Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyk, ale warto do niego wracać, może jeszcze zdążycie zrobić na sylwestrową prywatkę
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 152
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1879
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 494
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15708
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 152
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1879
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 494
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15708
Składniki
1. mięso wraz z warzywami i przyprawami ugotować do miękkości, wystudzić, zemleć razem z warzywami, wywar wykorzystać do zrobienia barszczyku, 2. na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę, posiekać, dodać proszek do pieczenie, 1/2 łyżeczki soli, jajka, śmietanę, szybko zagnieść, odstawić do lodówki, 3. do zmielonego mięsa dodać jajka, bułkę, majeranek, sos sojowy, doprawić solą i pieprzem, wyrobić, 4. ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na grubość 1/2 cm, formując prostokąt, na jeden brzeg ułożyć wałek nadzienia, zawinąć ciasto, odkroić, tępym kantem noża zrobić kratkę, podzielić na paszteciki, z pozostałym ciastem postąpić tak samo, 5. paszteciki ułożyć na blasze, posmarować jajkiem, piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st ok 25 min. z podanych składników wychodzi ok 50 szt smacznego