Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyk, ale warto do niego wracać, może jeszcze zdążycie zrobić na sylwestrową prywatkę
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19822
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4108
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19822
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4108
Składniki
1. mięso wraz z warzywami i przyprawami ugotować do miękkości, wystudzić, zemleć razem z warzywami, wywar wykorzystać do zrobienia barszczyku, 2. na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę, posiekać, dodać proszek do pieczenie, 1/2 łyżeczki soli, jajka, śmietanę, szybko zagnieść, odstawić do lodówki, 3. do zmielonego mięsa dodać jajka, bułkę, majeranek, sos sojowy, doprawić solą i pieprzem, wyrobić, 4. ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na grubość 1/2 cm, formując prostokąt, na jeden brzeg ułożyć wałek nadzienia, zawinąć ciasto, odkroić, tępym kantem noża zrobić kratkę, podzielić na paszteciki, z pozostałym ciastem postąpić tak samo, 5. paszteciki ułożyć na blasze, posmarować jajkiem, piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st ok 25 min. z podanych składników wychodzi ok 50 szt smacznego