Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki z pieczarkami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1140
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1140
Składniki
Drożdże rozpuść w mleku. Mąkę wymieszaj z cukrem, solą. Wlej drożdże, dodaj resztę składników i wyrób ciasto. Odstaw.
Pieczarki i cebulę drobno pokrój. Smaż, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw nadzienie solą, pieprzem oraz ziołami.
Ciasto podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj na długi płat. Nałóż farsz i zwiń w rulon. Wierzch posmaruj żółtkiem, pokrój, posyp kminkiem. Piecz 20 min w temp. 170°C.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Bella Relaks