Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki z pieczarkami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Drożdże rozpuść w mleku. Mąkę wymieszaj z cukrem, solą. Wlej drożdże, dodaj resztę składników i wyrób ciasto. Odstaw.
Pieczarki i cebulę drobno pokrój. Smaż, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw nadzienie solą, pieprzem oraz ziołami.
Ciasto podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj na długi płat. Nałóż farsz i zwiń w rulon. Wierzch posmaruj żółtkiem, pokrój, posyp kminkiem. Piecz 20 min w temp. 170°C.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Bella Relaks