Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z piersi kaczki"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Mięso opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon. Ułóż je w salaterce i zalej marynatą. Przykryj i odstaw na noc do lodówki. Rozpuść masło. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażarki.
Następnie pokrój ją w cieniutkie plasterki. Marynatę z mięsem zmiksuj na gładko. Wbij jajka i stopniowo wlej stopione masło. Całość dopraw. Formę obłóż plasterkami słoniny i włóż masę.
Piecz w temperaturze 200° C przez 80 minut. Zostaw do ostygnięcia. Pasztet udekoruj listkami roszponki.Źródło: Na żywo