Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnoziarniste krokiety"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 156
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 362
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 156
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 362
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Drożdże wymieszaj z miodem i 3 łyżkami letniej wody. Przykryj, odstaw na 20 minut. Mąkę przesiej, zrób dołek. Wlej drożdże, dodaj półtorej szklanki letniej wody i olej. Zagnieć gładkie ciasto. Przykryj, odstaw do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej margarynie. Oprósz solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na prostokąty (8 na 15 cm). Ułóż cebulę, zwiń. Krokieciki ułóż na blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Odstaw na 15 minut. Piecz 25 minut w temp. 180-200°C.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie