Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Penne arrabiatta"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Chili rozciąć, usunąć pestki, drobno pociąć. Czosnek obrać, posiekać. Makaron wrzucić na posolony wrzątek, gotować wg przepisu na opakowaniu.
W garnku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, smażyć 2-3 minuty. Dodać czosnek i chili, krótko razem podsmażyć. Dołożyć pomidory z puszki.
Sos zmiksować blenderem. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotować 8-10 minut na małym płomieniu. Dodać posiekaną bazylię (2 gałązki).
Makaron odcedzić. Sos pomidorowy ponownie przyprawić do smaku, wymieszać z makaronem. Danie udekorować listkami bazylii oraz startym parmezanem.Źródło: Życie na gorąco