Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pesto szpinakowe z orzechami"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2768
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2768
Składniki
Szpinak przebierz, oderwij łodygi. Liście umyj, osusz. Ząbki czosnku obierz. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wyciśnij sok z cytryny. Orzechy posiekaj. Szpinak, ser, orzechy i czosnek zmiksuj.
Cały czas miksując, dolewaj oliwę. Pesto przypraw solą, pieprzem, słodką papryką i sokiem z cytryny.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie