Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zrobić pyszny, zdrowy, sycący obiad bezmięsny, który zaskoczy smakiem naszą rodzinę.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1018
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1018
Składniki
Obieramy ziemniaki, myjemy, zalewamy ciepłą wodą , solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, ugniatamy na puree. Dodajemy chrzan,pieprz, sól i masło. Wszystko razem dobrze łączymy., doprawiamy jeżeli jest jeszcze taka potrzeba. Odstawiamy w ciepłe miejsce aby nie wystygły.
Fasolkę szparagową myjemy, jeżeli jest łyko obieramy, odcinamy końcówki, zalewamy wodą, dodajemy płaską łyżeczkę soli i cukru, gotujemy al'dente. Po ugotowaniu odcedzamy, wkładamy do zimnej wody na kilka minut. Osuszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na koniec smażymy na maśle klarowanym jajka sadzone i razem z puree i fasolką podajemy. Jajka posypujemy pociętym drobno szczypiorkiem. Uwagi: wariacje z wyborem dodatków obiadowych są w/g odpowiadającym nam smakom pozostawione do osobistej decyzji.