Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zrobić pyszny, zdrowy, sycący obiad bezmięsny, który zaskoczy smakiem naszą rodzinę.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
        
        
                Składniki
Obieramy ziemniaki, myjemy, zalewamy ciepłą wodą , solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, ugniatamy na puree. Dodajemy chrzan,pieprz, sól i masło. Wszystko razem dobrze łączymy., doprawiamy jeżeli jest jeszcze taka potrzeba. Odstawiamy w ciepłe miejsce aby nie wystygły.
Fasolkę szparagową myjemy, jeżeli jest łyko obieramy, odcinamy końcówki, zalewamy wodą, dodajemy płaską łyżeczkę soli i cukru, gotujemy al'dente. Po ugotowaniu odcedzamy, wkładamy do zimnej wody na kilka minut. Osuszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na koniec smażymy na maśle klarowanym jajka sadzone i razem z puree i fasolką podajemy. Jajka posypujemy pociętym drobno szczypiorkiem. Uwagi: wariacje z wyborem dodatków obiadowych są w/g odpowiadającym nam smakom pozostawione do osobistej decyzji.