Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zrobić pyszny, zdrowy, sycący obiad bezmięsny, który zaskoczy smakiem naszą rodzinę.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1493
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1493
Składniki
Obieramy ziemniaki, myjemy, zalewamy ciepłą wodą , solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, ugniatamy na puree. Dodajemy chrzan,pieprz, sól i masło. Wszystko razem dobrze łączymy., doprawiamy jeżeli jest jeszcze taka potrzeba. Odstawiamy w ciepłe miejsce aby nie wystygły.
Fasolkę szparagową myjemy, jeżeli jest łyko obieramy, odcinamy końcówki, zalewamy wodą, dodajemy płaską łyżeczkę soli i cukru, gotujemy al'dente. Po ugotowaniu odcedzamy, wkładamy do zimnej wody na kilka minut. Osuszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na koniec smażymy na maśle klarowanym jajka sadzone i razem z puree i fasolką podajemy. Jajka posypujemy pociętym drobno szczypiorkiem. Uwagi: wariacje z wyborem dodatków obiadowych są w/g odpowiadającym nam smakom pozostawione do osobistej decyzji.