Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zrobić pyszny, zdrowy, sycący obiad bezmięsny, który zaskoczy smakiem naszą rodzinę.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 77
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 92
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 224
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 147
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 77
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 92
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 224
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 147
Składniki
Obieramy ziemniaki, myjemy, zalewamy ciepłą wodą , solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, ugniatamy na puree. Dodajemy chrzan,pieprz, sól i masło. Wszystko razem dobrze łączymy., doprawiamy jeżeli jest jeszcze taka potrzeba. Odstawiamy w ciepłe miejsce aby nie wystygły.
Fasolkę szparagową myjemy, jeżeli jest łyko obieramy, odcinamy końcówki, zalewamy wodą, dodajemy płaską łyżeczkę soli i cukru, gotujemy al'dente. Po ugotowaniu odcedzamy, wkładamy do zimnej wody na kilka minut. Osuszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na koniec smażymy na maśle klarowanym jajka sadzone i razem z puree i fasolką podajemy. Jajka posypujemy pociętym drobno szczypiorkiem. Uwagi: wariacje z wyborem dodatków obiadowych są w/g odpowiadającym nam smakom pozostawione do osobistej decyzji.