Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki faszerowane"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Z umytych pieczarek wycinamy nóżki. Kapelusze odkładamy, nóżki obieramy i siekamy. Razem z pokrojoną cebulką dymką wrzucamy na łyżkę rozgrzanego masła i chwilę smażymy.
Dodajemy mąkę, sól, majeranek i pieprz. Mieszamy. Wlewamy wino. Cały czas mieszając, smażymy do miękkości pieczarek. Na koniec dorzucamy drobno pokrojoną szynkę i posiekaną pietruszkę.
Kapelusze pieczarek lekko solimy wewnątrz i nadziewamy farszem. Każdy kapelusz oddzielnie owijamy w folię, dodając do zawiniątka odrobinę masła.
W zależności od wielkości pieczarek grillujemy na średnim lub małym żarze od 15 do 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z folii i podajemy.Źródło: Rewia