Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z boczkiem"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13097
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 64
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 57
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13097
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 64
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 57
Składniki
Oczyścić pieczarki, delikatnie oddzielić nóżki grzybów od kapeluszy.
Nóżki posiekać i odłożyć. Na patelni roztopić masło i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez kilka minut. W tym samym czasie, na innej patelni wysmażyć boczek, mieszając, aż zrobi się chrupiący. Dodać podsmażone pieczarki, igiełki rozmarynu i tarty ser, całość dobrze wymieszać.
Kapelusze pieczarek napełniać farszem i układać na grillu. Piec ok. 15-20 minut.
Jeśli nie mamy świeżego rozmarynu, możemy do farszu użyć siekanej natki pietruszki i dodać ząbek czosnku.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium