Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z boczkiem"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 677
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 45
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 83
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 677
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 45
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 83
Składniki
Oczyścić pieczarki, delikatnie oddzielić nóżki grzybów od kapeluszy.
Nóżki posiekać i odłożyć. Na patelni roztopić masło i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez kilka minut. W tym samym czasie, na innej patelni wysmażyć boczek, mieszając, aż zrobi się chrupiący. Dodać podsmażone pieczarki, igiełki rozmarynu i tarty ser, całość dobrze wymieszać.
Kapelusze pieczarek napełniać farszem i układać na grillu. Piec ok. 15-20 minut.
Jeśli nie mamy świeżego rozmarynu, możemy do farszu użyć siekanej natki pietruszki i dodać ząbek czosnku.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium