Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z jajkiem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Pieczarki oczyść, umyj. Skrop sokiem z cytryny. Przełóż do rondelka, zalej wodą tak, aby przykryła grzyby. Zagotuj, pozostaw w wodzie 10 minut.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Cukinię pokrój w słupki, a odcedzone grzyby – w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła i oliwy. Zeszklij cebulę. Dodaj cukinię, grzyby. Znów smaż kilka minut. Przypraw solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, papryką. W środku zrób małe wgłębienie. Wbij jajko. Podgrzewaj, aż białko się zetnie. Przypraw solą i płatkami papryki.
Porcje 2. Przygot. 15 min. Cena 3,65 zł. Kalorie 275 kcal.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Takie jest życie