Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki ze szpinakiem"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 35
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 251
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1581
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 35
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 251
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1581
Składniki
Utnij korzonki pieczarek, częściowo wykrój środki, pokrój je. Ziemniaki obgotuj w wodzie z przyprawami.
Na maśle podsmaż pokrojone nóżki, szpinak, czosnek. Przypraw, dodaj śmietanę oraz 2 łyżki startego sera. Nadziej kapelusze pieczarek.
W posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania ułóż pieczarki, ziemniaki, obłóż resztą farszu szpinakowego. Posyp posiekanym rozmarynem, resztą startego sera. Zapiekaj 15 min w temp. 180°C.
Porcje 5, 60 min, Cena 1,40 zł, Kalorie 380 kcal
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie