Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń cielęca z rozmarynem"
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2050
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 304
Polecam.
Odsłon: 1949
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 695
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2050
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 304
Polecam.
Odsłon: 1949
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 695
Składniki
Mięso umyj i osusz. Obwiąż je nicią i wsuń pod nią gałązki rozmarynu. Całość oprósz solą i pieprzem. Włóż mięso na rozgrzany olej i obsmaż z każdej strony.
Przełóż do naczynia żaroodpornego. Cebule pokrój w ćwiartki. Podsmaż je na oleju po smażeniu mięsa.
Obłóż mięso podsmażoną cebulą. Zalej je czerwonym winem oraz ciepłym bulionem. Wstaw na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
Na około 20 minut przed końcem pieczenia obłóż pieczeń przekrojonymi na pół suszonymi pomidorami.Źródło: Takie jest życie