Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń cielęca z rozmarynem"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 205
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104541
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9061
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 205
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104541
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9061
Składniki
Mięso umyj i osusz. Obwiąż je nicią i wsuń pod nią gałązki rozmarynu. Całość oprósz solą i pieprzem. Włóż mięso na rozgrzany olej i obsmaż z każdej strony.
Przełóż do naczynia żaroodpornego. Cebule pokrój w ćwiartki. Podsmaż je na oleju po smażeniu mięsa.
Obłóż mięso podsmażoną cebulą. Zalej je czerwonym winem oraz ciepłym bulionem. Wstaw na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
Na około 20 minut przed końcem pieczenia obłóż pieczeń przekrojonymi na pół suszonymi pomidorami.Źródło: Takie jest życie