Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam pieczeń drobiową z siedzuniem sosnowym. Pieczeń można podać do obiadu na ciepło na przykład z sosem grzybowym lub jak wystygnie po prostu do pieczywa. W takich pieczeniach fajne jest to, że możemy wykorzystać resztki kurczaka czy innego pieczonego mięsa, jaki nam zostanie z obiadu. Nic nie wyrzucamy i tworzymy coś nowego, co ze smakiem zjemy. A przecież w każdym domu coś zostaje, bo po prostu zrobimy za dużo lub akurat nie mamy apetytu. Niestety czasy są coraz trudniejsze, to trzeba jakoś sobie radzić i nie marnować jedzenia.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423185
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2620
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423185
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2620
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła lub oleju, wystudzić. Mięso kurczaka razem ze skorą zmielić, siedzunia posiekać, a ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Wszystko umieścić w misce, dodać do smaku przyprawy, jajka, posiekaną natkę i rosół i wymieszać masę. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do nie masę pieczeniową. Wyrównać powierzchnię i posypać odrobiną bułki tartej. Pieczeń piec 45 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło lub na zimno.