Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 938
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 327
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2678
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 938
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 327
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2678
Składniki
Osączone z oliwy suszone pomidory, kapary i oliwki drobno posiekaj. Wymieszaj z kosteczkami sera feta oraz posiekanymi ziołami. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Mięso opłucz i osusz kuchennym, papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem. Posmaruj roztartym czosnkiem.
Filet natnij wzdłuż tak, aby powstała głęboka kieszeń. W środku oprósz mięso suszonymi ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Kieszeń napełnij przygotowanym farszem. Musztardę wymieszaj z ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką w proszku. Brzegi mięsa zepnij wykałaczkami. Posmaruj mieszanką musztardową.
Pieczeń przełóż do brytfanki. Podlej 4 łyżkami wody. Piecz około 15 min w piekarniku rozgrzanym do 220°C. Zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze 50 min często polewając wytwarzającym się sosem.Źródło: Telemax