Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Osączone z oliwy suszone pomidory, kapary i oliwki drobno posiekaj. Wymieszaj z kosteczkami sera feta oraz posiekanymi ziołami. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Mięso opłucz i osusz kuchennym, papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem. Posmaruj roztartym czosnkiem.
Filet natnij wzdłuż tak, aby powstała głęboka kieszeń. W środku oprósz mięso suszonymi ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Kieszeń napełnij przygotowanym farszem. Musztardę wymieszaj z ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką w proszku. Brzegi mięsa zepnij wykałaczkami. Posmaruj mieszanką musztardową.
Pieczeń przełóż do brytfanki. Podlej 4 łyżkami wody. Piecz około 15 min w piekarniku rozgrzanym do 220°C. Zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze 50 min często polewając wytwarzającym się sosem.Źródło: Telemax