Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje z ziemnikami i zielona salata;)
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 44
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1782
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 300
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 406
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 545
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 44
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1782
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 300
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 406
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 545
Składniki
Mięso mieloną włożyc do głębokiej miski .Dymkę zeszklić na łyżce masła .Cebulę dodac do mięsa.Wbić jajka .Wsypać 2- 3 łyżki bułki tartej i drobno starty ser . Przyprawić do smaku przciśnięty przez praske czosnek posiekanymi ziołami i mieszanką przypraw .Miąso dokładnie wymieszać.
Zieloną , czerowoną i żółtą paprykę dokładnie umyc pod bieżącą wodą pokroić na połówki , oczyścić z gniazd nasiennych i poroic wzdłóż na paseczki o grubości ok.1 cm . przalać na sicie wrzątkiem , aby skąrka i miąż warzyw nieco zmiękły , a następnie zanurzyć chwile w zimną wode i starannie osączć
Podłużną foremkę wysmarować olejem i posypać bułką tartą.Kilka łyżek masy miąsnej ułożyc na dnie naczynia , a nastąpnie układać wzdłóż paski papryki , delikatnie dociskając .Należy zwrócić uwagę na to , aby układac obok siebie różne rodzaje papryki , dziąki temu pieczen po przekrojeniu będzie kolorowa
Paski papryki przykryc masą mięsną, nastąpnie układac kolejną warstwę warzyw i znowu przykryć je mięsem Wierzch wyrównac łyżkąi posmarować olejem .Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180st. i peic okolo 50minut