Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z fetą"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2200
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 259
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2200
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 259
Składniki
Czosnek obierz, drobno pokrój lub przeciśnij przez praskę. Tosty namocz w zimnej wodzie, odciśnij, wymieszaj w miseczce z mielonym mięsem. Dodaj starty żółty ser, koncentrat pomidorowy, czosnek oraz jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób mięsną masę, uformuj z niej owalną pieczeń i ułóż w posmarowanej tłuszczem brytfance.
Fetę pokrój w średniej wielkości kosteczkę. Wzdłuż pieczeni zrób krawędzią dłoni głęboki rowek. Nałóż do niego kosteczki fety, delikatnie zlep brzegi. Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz przez 75 minut. Ew. pod koniec pieczenia mięso przykryj kawałkiem folii aluminiowej, aby wierzch zbytnio się nie przyrumienił.Źródło: Naj