Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z papryką"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Składniki
• na 6 porcji •: 1 godz. i 10 min •Porcja: 360 kcal •Cena porcji: ok. 2,50 zł
Mielone mięso włóż do miski. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż do mięsa. Wbij jajka. Wsyp 2–3 łyżki bułki tartej, natkę oraz parmezan. Przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, suszonymi ziołami, gałką, solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj.
Papryki oczyść, pokrój w paski. Przelej je na sitku wrzątkiem, osącz. Foremkę posmaruj olejem, posyp resztą tartej bułki. Na spodzie rozsmaruj trochę masy mięsnej i ułóż część papryki. Tak samo układaj kolejne warstwy, aż zużyjesz całą masę mięsną i wszystkie paski papryki. Piecz ok. 50 minut w 180°C.Źródło: Naj