Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń wołowa na dziko z rozmarynem"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 132
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 132
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Zagotuj wodę z przyprawami, wlej ocet. Ostudź. Mięso włóż do marynaty i pozostaw na 3 dni. Mięso wyjmij z zalewy, naszpikuj słupkami słoniny, obwiąż sznurkiem. Oprósz solą, mąką i obsmaż.
Przełóż do brytfanki, wlej tłuszcz ze smażenia i trochę wody. Dodaj przyprawy z bejcy. Piecz w temp. 180° C, aż mięso będzie miękkie.
Co kwadrans polewaj pieczeń powstałym sosem. Kwadrans przed końcem włóż gałązki rozmarynu. Pieczeń podawaj z ziemniakami i sosem.
Czas: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień