Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń wołowa na dziko z rozmarynem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Zagotuj wodę z przyprawami, wlej ocet. Ostudź. Mięso włóż do marynaty i pozostaw na 3 dni. Mięso wyjmij z zalewy, naszpikuj słupkami słoniny, obwiąż sznurkiem. Oprósz solą, mąką i obsmaż.
Przełóż do brytfanki, wlej tłuszcz ze smażenia i trochę wody. Dodaj przyprawy z bejcy. Piecz w temp. 180° C, aż mięso będzie miękkie.
Co kwadrans polewaj pieczeń powstałym sosem. Kwadrans przed końcem włóż gałązki rozmarynu. Pieczeń podawaj z ziemniakami i sosem.
Czas: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień