Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-01-2016
Ta pieczeń jest niesamowita! Miękka, aromatyczna i po prostu przepyszna!!! Polecam gorąco ten przepis na wszelkie okazje i... bez okazji.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3876
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29416
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 177
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18846
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3876
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29416
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 177
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18846
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 790
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. W moździerzu ucieramy pieprz i kolendrę. Mieszanką porządnie nacieramy mięso z każdej strony. Wkładamy do sporego worka foliowego i wlewamy sos sojowy. Czosnek kroimy w plasterki i dodajemy do worka z mięsem, dodajemy dwie gałązki rozmarynu. Marchewki myjemy, suszymy i kroimy w dość grube plastry na ukos. Dodajemy do worka, wsypujemy ziele angielskie i całość polewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek. Zamykamy worek i całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin - a najlepiej na całą noc.
Następnego dnia mięso oczyszczamy z czosnku, marchewki i rozmarynu - odstawiamy te składniki na bok. Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki oliwy z oliwek i przesmażamy mięso z każdej strony na brązowy kolor. Piekarnik nagrzewamy do 170 C.
Na dno naczynia żaroodpornego dodajemy trochę oleju lub smalcu, kładziemy połowę marchewek i część czosnku, układamy na tym mięso.
Wkładamy resztę marchewek, czosnku i to co zostało z marynaty. Oblewamy 2 łyżkami miodu, przykrywamy i pieczemy 1,5 godziny.
Na ostanie 10 minut pieczenia można odkryć naczynie, żeby lekko odparować płyn i zrumienić pieczeń. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub gnocchi. Smacznego!