Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska to zdrowy sposób na podanie kotletów mielonych, która jest pieczona, nie smażona i idealnie pasuje jako obiad lub na zimno do kanapek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13054
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4801
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13054
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4801
Składniki
1 Czerstwą bułkę zalewam w miseczce zimną wodą i odstawiam do namoczenia. 2 Do miski przekładam mięso, dodaję odciśniętą bułkę, cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek przeciskam przez praskę i daję do tego suszonej natki pietruszki, doprawiam przyprawami, dodaję surowe jajko i całość bardzo dokładnie mieszam. Tak przygotowane mięso przekładam do foremki. Na dno kładę około 1/3 mięsa i dokładnie ugniatam. Następnie na mięso układam ugotowane jajka i pozostałe mięso. Górę wyrównuję dłonią, namoczoną w zimnej wodzie. 3 Pieczenie: Foremkę z pieczenią wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na środkową półkę i piekę około 60 minut, tak żeby góra ładnie się zrumieniła. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez termoobiegu. Po upieczeniu pieczeń wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Pieczeń z jajkiem jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Kulinarna Fryzjerka