Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska to zdrowy sposób na podanie kotletów mielonych, która jest pieczona, nie smażona i idealnie pasuje jako obiad lub na zimno do kanapek.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
1 Czerstwą bułkę zalewam w miseczce zimną wodą i odstawiam do namoczenia. 2 Do miski przekładam mięso, dodaję odciśniętą bułkę, cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek przeciskam przez praskę i daję do tego suszonej natki pietruszki, doprawiam przyprawami, dodaję surowe jajko i całość bardzo dokładnie mieszam. Tak przygotowane mięso przekładam do foremki. Na dno kładę około 1/3 mięsa i dokładnie ugniatam. Następnie na mięso układam ugotowane jajka i pozostałe mięso. Górę wyrównuję dłonią, namoczoną w zimnej wodzie. 3 Pieczenie: Foremkę z pieczenią wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na środkową półkę i piekę około 60 minut, tak żeby góra ładnie się zrumieniła. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez termoobiegu. Po upieczeniu pieczeń wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Pieczeń z jajkiem jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Kulinarna Fryzjerka