Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z kapustą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Cebulki obierz, posiekaj. Kapustę poszatkuj. W rondlu na oleju zeszklij 2/3 cebuli, dodaj kapustę i podduś. Do misy wrzuć mięso, resztę cebuli, łyżkę musztardy, koncentrat, jajka. Dopraw, wymieszaj.
Boczek posiekaj w drobną kostkę. Podsmaż na patelni. Gdy się zezłoci, dodaj listki świeżego tymianku, wymieszaj i jeszcze chwilę podsmaż. Odłóż w ciepłe miejsce pod przykryciem.
Natłuść formę. Rozłóż w niej porcję mięsa, 1/2 kapusty, znowu mięso, resztę kapusty. Nakryj mięsem. Piecz 20 min w 210°C, zmniejsz do 180°C, piecz 30 min. Pieczeń podaj okraszoną boczkiem.Źródło: Świat kobiety